Guguluf cu cocos si portocala
Guguluf-ul cu cocos si portocala este foarte delicios si se prepara foarte usor. Blatul fraged cu unt se combina perfect cu fulgii de cocos si gustul aromat al portocalei.

Ingrediente Guguluf cu cocos si portocala:
- 3 oua
- 225 g unt moale
- 180 g zahar
- 240 g faina
- 50 g fulgi de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- Sucul si coaja rasa de la o portocala
Topping mascarpone portocala:
- 125 g mascarpone
- 90 g zahar pudra
- Sucul de la o jumatate de portocala
Preparare Guguluf cu cocos si portocala:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- In final se adauga fulgii de cocos, coaja rasa si sucul de portocala.
- Compozitia se toarna intr-o forma de guguluf cu diametrul de 20 cm pe care inainte ati uns-o cu unt si ati presarat putin faina.
- Se da forma in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Guguluf-ul cu cocos si portocala se lasa sa se raceasca in tava, apoi se rastoarna pe un platou/farfurie si se decoreaza cu toppingul de mascarpone: se mixeaza ingredientele (mascarpone, zahar pudra, suc de portocala).
Please follow and like us: