Prajitura cu ciocolata si portocala
Prajitura cu ciocolata si portocala este un desert fraged cu aroma intensa de ciocolata si portocala. Glazura simpla din ciocolata dark completeaza perfect aceasta prajitura excelenta pe care iubitorii de ciocolata o vor indragi imediat.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si portocala:
- 4 oua medii
- 200 g unt topit si racit
- 200 g zahar
- 200g faina
- 100 g ciocolata Heidi Dark Orange
- 100 ml suc proaspat de portocale
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 15 g cacao dark
- Coaja rasa de la doua portocale
Glazura:
- 100 g ciocolata dark
- 3-4 linguri lapte
Preparare Prajitura cu ciocolata si portocala:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste in sucul de portocale intr-o craticioara la foc mic, amestecand continuu.
- Compozitia obtinuta se ia de pe foc, se adauga in aceasta cacaua si coaja de portocala, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca.
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza vomului iar zaharul se topeste.
- Adaugati alternativ untul topit cu faina amestecata in prealabil cu praful de copt, in 2-3 reprize fiecare, amestecati usor pana la omogenizare.
- In final se adauga compozitia de ciocolata obtinuta anterior, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute, apoi se reduce temperatura la cca. 165 grade celsius si se mai lasa inca aproximativ 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu glazura:
- Topiti ciocolata dark in lapte amestecati pana la omogenizare.
- Glazura obtinuta se toarna peste blatul racit.
- Se lasa glazura sa se intareasca, apoi Prajitura cu ciocolata si portocala se poate taia in felii.
Please follow and like us: