Prajitura cu fructe si gris

Prajitura cu fructe si gris este un desert aromat de vara, ce se prepara foarte usor.

Prajitura cu fructe si gris

Ingrediente Prajitura cu fructe si gris:

  • 100 g faina
  • 100 g gris
  • 2 oua
  • 250 ml lapte batut
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g zahar
  • 70 g unt topit si racit
  • 400-500 g fructe (caise/piersici, prune, etc.)

Preparare Prajitura cu fructe si gris:

  • Faina se amesteca cu grisul si praful de copt intr-un castron.
  • Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • Se incorporeaza apoi laptele batut si untul topit.
  • In final se adauga mixul faina-gris-praf de copt, se amesteca pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa stea cca. 30-40 minute pana cand grisul se umfla, apoi se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Fructele se curata, se spala, li se scot samburii, apoi jumatatile obtinute se asaza pe intreaga suprafata a aluatului pus in tava, cu partea interioara in sus.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura cu fructe si gris se decoreaza cu zahar pudra si se taia in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.