Prajitura cu fructe si gris
Prajitura cu fructe si gris este un desert aromat de vara, ce se prepara foarte usor.
Ingrediente Prajitura cu fructe si gris:
- 100 g faina
- 100 g gris
- 2 oua
- 250 ml lapte batut
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 125 g zahar
- 70 g unt topit si racit
- 400-500 g fructe (caise/piersici, prune, etc.)
Preparare Prajitura cu fructe si gris:
- Faina se amesteca cu grisul si praful de copt intr-un castron.
- Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- Se incorporeaza apoi laptele batut si untul topit.
- In final se adauga mixul faina-gris-praf de copt, se amesteca pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se lasa sa stea cca. 30-40 minute pana cand grisul se umfla, apoi se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Fructele se curata, se spala, li se scot samburii, apoi jumatatile obtinute se asaza pe intreaga suprafata a aluatului pus in tava, cu partea interioara in sus.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet, Prajitura cu fructe si gris se decoreaza cu zahar pudra si se taia in patrate.
Please follow and like us: