Prajitura cu mere si gris

Prajitura cu mere si gris este un desert clasic usor de pregatit. Blatul fraged usor sfaramicios impreuna cu merele si compozitia cu gris alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu mere si gris:

Aluat:

  • 5 galbenusuri
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt/margarina
  • 2 lingurite praf de copt

Compozitia cu gris:

  • 5 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 500 g smantana grasime minim 20%
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3/4 cana gris
  • 5 mere

Preparare Prajitura cu mere si gris:

Aluat:

  • Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • In final se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
  • Se framanta compozitia  pana cand se obtine un aluat omogen, usor sfaramicios.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua partie egale; una din parti de pune in frigider cca. o jumatate de ora; cealalta se pune la congelator (se invelesc intr-o folie de bucatarie).
  • Aluatul  ce a stat la frigider se intinde apoi intr-o foaie de dimensiunea   tavii de copt de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in frigider pana cand pregatiti compozitia cu gris:
  • Albusurile se bat cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Se adauga smantana, praful de la budinca de vanilie si grisul.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Merele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele, apoi se asaza uniform peste aluatul pus in tava.
  • Deasupra se intinde uniform compozitia cu gris obtinuta anterior.
  • Peste aceasta se rade pe razatoarea cu ochiuri mari partea de aluat ce a stat la congelator.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
  • Prajitura cu mere si gris se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.