Prajitura cu mere si gris
Prajitura cu mere si gris este un desert clasic usor de pregatit. Blatul fraged usor sfaramicios impreuna cu merele si compozitia cu gris alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu mere si gris:
Aluat:
- 5 galbenusuri
- 2 1/2 cani faina
- 1 cana zahar
- 2 linguri amidon
- 200 g unt/margarina
- 2 lingurite praf de copt
Compozitia cu gris:
- 5 albusuri
- 1 cana zahar
- 500 g smantana grasime minim 20%
- 1 plic budinca de vanilie
- 3/4 cana gris
- 5 mere
Preparare Prajitura cu mere si gris:
Aluat:
- Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- In final se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
- Se framanta compozitia pana cand se obtine un aluat omogen, usor sfaramicios.
- Aluatul obtinut se imparte in doua partie egale; una din parti de pune in frigider cca. o jumatate de ora; cealalta se pune la congelator (se invelesc intr-o folie de bucatarie).
- Aluatul ce a stat la frigider se intinde apoi intr-o foaie de dimensiunea tavii de copt de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in frigider pana cand pregatiti compozitia cu gris:
- Albusurile se bat cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
- Se adauga smantana, praful de la budinca de vanilie si grisul.
- Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Merele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele, apoi se asaza uniform peste aluatul pus in tava.
- Deasupra se intinde uniform compozitia cu gris obtinuta anterior.
- Peste aceasta se rade pe razatoarea cu ochiuri mari partea de aluat ce a stat la congelator.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
- Prajitura cu mere si gris se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in patrate.
Please follow and like us: