Prajitura cu capsuni si smantana
Prajitura cu capsuni si smantana este un desert delicat, aromat, foarte usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe de sezon.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si smantana:
- 125 g unt moale
- 175 g zahar
- 2 oua
- 190 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml smantana 20%
- 250 g capsuni
Preparare Prajitura cu capsuni si smantana:
- Mixati untul moale cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
- Adaugati ouale, mixati bine pana la omogenizare.
- Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga alternativ cu smantana in castronul cu restul ingredientelor in 2-3 reprize.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se taie, apoi se adauga in castronul cu aluatul obtinut anterior; se amesteca usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna usor intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu capsuni si smantana se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in felii.
Please follow and like us: