Guguluf cu cocos si ciocolata
Deliciosul Guguluf cu cocos si ciocolata este un desert foarte fraged si are o textura delicata.

Ingrediente Guguluf cu cocos si ciocolata:
- 4 oua
- 100 g unt moale
- 150 g zahar
- 120 ml lapte
- 125 g fulgi de cocos
- 225 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g pepite de ciocolata
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare Guguluf cu cocos si ciocolata:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana se obtine o crema pufoasa.
- Se adauga esenta de vanilie si laptele.
- Se incorporeaza ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Faina cernuta se amesteca intr-un alt caatron cu praful de copt si fulgii de cocos, apoi compozitia rezultata se adauga treptat in castronul cu oua, amestecand cu viteza mica a mixerului.
- In final se adauga pepitele de ciocolata, se amesteca usor cu spatula.
- Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm, apoi turnati compozitia in aceasta.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Guguluf cu cocos si ciocolata se lasa sa se raceasca in tava cca. 5-10 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa ser aceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: