Guguluf cu cocos si ciocolata

Deliciosul Guguluf cu cocos si ciocolata este un desert foarte fraged si are o textura delicata.

Ingrediente Guguluf cu cocos si ciocolata:

  • 4 oua
  • 100 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 125 g fulgi de cocos
  • 225 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g pepite de ciocolata
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Guguluf cu cocos si ciocolata:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana se obtine o crema pufoasa.
  • Se adauga esenta de vanilie si laptele.
  • Se incorporeaza ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Faina cernuta se amesteca intr-un alt caatron cu praful de copt si fulgii de cocos, apoi compozitia rezultata se adauga treptat in castronul cu oua, amestecand cu viteza mica a mixerului.
  • In final se adauga pepitele de ciocolata, se amesteca usor cu spatula.
  • Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm, apoi turnati compozitia in aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Guguluf cu cocos si ciocolata se lasa sa se raceasca in tava cca. 5-10 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa ser aceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.