Guguluf de post cu fructe si cocos

Savurosul Guguluf de post cu fructe si cocos este unul din cele mai aromate si mai fragede prajituri de post. Blatul fin si umed are un gust perfect indiferent ce fructe folosim (capsuni, afine, zmeura, mure, etc.). Cana folosita = 200 ml.

Guguluf de post cu fructe si cocos

Ingrediente Guguluf de post cu fructe si cocos :

  • 2 1/2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana zahar
  • 2/3 cana fulgi de cocos
  • 350 ml lapte de soia
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 150 ml ulei
  • 250 g fructe (capsuni taiate, afine, etc.)

Preparare Guguluf de post cu fructe si cocos :

  • Intr-un castron amestecati faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul, fulgii de cocos.
  • Intr-un alt castron puneti laptele de soia, peste al adaugati sucul de lamaie.
  • Asteptati 2-3 minute, adaugati coaja rasa de lamaie si uleiul, amestecati usor ingredientele.
  • Turnati compozitia obtinuta din ingredientele umede, in castronul cu ingredientele uscate.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • In final se adauga fructele preferate, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule.
  • Ungeti cu ulei si presarati putina faina intr-o tava cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta si dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Scoateti tava din cuptor, lasati guguluful sa se raceasca complet, apoi taiati-l in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.