Guguluf cu ananas si cocos

Deliciosul Guguluf cu ananas si cocos este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Guguluf cu ananas si cocos:

  • 1 cutie compot de ananas
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt topit si racit
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g fulgi de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare Guguluf cu ananas si cocos:

  • Bucatelele de ananas din compot se taie cubulete; sucul din compot se pastreaza.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga esenta de vanilie, apoi faina cernuta + praful de copt, alternativ cu untul topit si racit in 2 reprize.
  • In final se adauga fulgii de cocos si cubuletele de ananas scurse bine de suc.
  • Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf, apoi turnati compozitia obtinuta anterior in aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Guguluf-ul cu ananas si cocos se lasa sa se raceasca in tava cca. 5 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se toarna imediat uniform sucul de la compotul de ananas.
  • Guguluf-ul cu ananas si cocos se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu fulgi de ananas, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.