Guguluf cu ananas si cocos
Deliciosul Guguluf cu ananas si cocos este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Guguluf cu ananas si cocos:
- 1 cutie compot de ananas
- 3 oua
- 150 g zahar
- 150 g unt topit si racit
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g fulgi de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare Guguluf cu ananas si cocos:
- Bucatelele de ananas din compot se taie cubulete; sucul din compot se pastreaza.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga esenta de vanilie, apoi faina cernuta + praful de copt, alternativ cu untul topit si racit in 2 reprize.
- In final se adauga fulgii de cocos si cubuletele de ananas scurse bine de suc.
- Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf, apoi turnati compozitia obtinuta anterior in aceasta.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Guguluf-ul cu ananas si cocos se lasa sa se raceasca in tava cca. 5 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se toarna imediat uniform sucul de la compotul de ananas.
- Guguluf-ul cu ananas si cocos se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu fulgi de ananas, se taie in felii.
Please follow and like us: