Prajitura frageda cu mere si iaurt
Prajitura frageda cu mere si iaurt este un desert aromat, ce se prepara foarte rapid. Blatul umed, pufos, combinat cu parfumul merelor alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura frageda cu mere si iaurt:
- 3 oua
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 150 g zahar
- 1/2 cana ulei
- 1 cana iaurt natural
- 5 mere mici
Preparare Prajitura frageda cu mere si iaurt:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Adaugati uleiul, mixati, apoi incorporati iaurtul.
- Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in castronul cu restul ingredientelor, se mixeaza pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu inel detasabil cu diametrul de 24 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Merele se spala, se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scot samburii si cotoarele si se imping usor in alatul din tava, in mod uniform, inclusiv pe mijloc.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45-55 minute, verificati cu scobitoarea.
- Cand e e gata se scoate tava din cuptor si se lasa Prajitura frageda cu mere si iaurt sa se raceasca complet.
- Dupa aceea se scoate inelul detasabil si se decoreaza prajitura cu zahar pudra, apoi se taie felii.
Please follow and like us: