Prajitura frageda cu mere si iaurt

Prajitura frageda cu mere si iaurt este un desert aromat, ce se prepara foarte rapid. Blatul umed, pufos, combinat cu parfumul merelor alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu mere si iaurt:

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana iaurt natural
  • 5 mere mici

Preparare Prajitura frageda cu mere si iaurt:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Adaugati uleiul, mixati, apoi incorporati iaurtul.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in castronul cu restul ingredientelor, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu inel detasabil cu diametrul de 24 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Merele se spala, se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scot samburii si cotoarele si se imping usor in alatul din tava, in mod uniform, inclusiv pe mijloc.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45-55 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Cand e e gata se scoate tava din cuptor si se lasa Prajitura frageda cu mere si iaurt sa se raceasca complet.
  • Dupa aceea se scoate inelul detasabil si se decoreaza prajitura cu zahar pudra, apoi se taie felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.