Prajitura pufoasa cu prune si lamaie
Prajitura pufoasa cu prune si lamaie este un desert fraged, aromat, foarte usor de preparat.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu prune si lamaie:
- 3 oua
- 120 g zahar
- 80 g unt topit si racit
- 180 g faina
- 8 g praf de copt
- Coaja rasa de la o lamaie
- 250 g prune
Preparare Prajitura pufoasa cu prune si lamaie:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati untul topit si racit, adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati usor cu o spatula.
- In final incorporati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, amestecand usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie jumatatile obtinute in 2-3 felii.
- Feliile de prune se aranjeaza uniform in aluatul din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu prune si lamaie se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.