Prajitura pufoasa cu mere si lamaie
Prajitura pufoasa cu mere si lamaie este un desert aromat, usor de preparat. Blatul moale se combina foarte bine cu fructele parfumate.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu mere si lamaie:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- 120 g unt moale
- 800 g mere
- Coaja rasa de la 2 lamaie
- Sucul de la o lamaie
Preparare Prajitura pufoasa cu mere si lamaie:
- Merele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele si se pun intr-un castron impreuna cu sucul de lamaie, se amesteca usor.
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja de lamaie.
- Incorporati faina cernuta amestecata cu praful de copt cu ajutorul unei spatule.
- Bucatelele de mere se scurg de sucul de lamaie, apoi se adauga in aluat.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
- Prajitura pufoasa cu mere si lamaie se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: