Prajitura frageda cu lapte batut

0 Shares

Prajitura frageda cu lapte batut este un desert umed, aromat, ce se prepara foarte rapid. Este perfecta dimineata langa cafea/ceai/ciocolata calda.

Ingrediente Prajitura frageda cu lapte batut:

  • 3 oua mari
  • 150 g zahar
  • 125 g unt moale
  • 210 g lapte batut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare

Preparare Prajitura frageda cu lapte batut:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Turnati laptele batut si esenta de vanilie, mixati cateva secunde pana la incorporare.
  • In final adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu; amestecati usor cu o spatula.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura frageda cu lapte batut sa se raceasca complet, decorati-o cu zahar pudra, taiati-o in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.