Chec cu mere si glazura de ciocolata

Chec-ul cu mere si glazura de ciocolata este desert savuros de toamna ce se prepara foarte usor.

Ingrediente Chec cu mere si glazura de ciocolata:

  • 3 oua
  • 180 g iaurt natural
  • 150 ml ulei
  • 350 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g zahar
  • 300 g mere
  • 100 g ciocolata cu lapte

Preparare Chec cu mere si glazura de ciocolata:

  • Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se incorporeaza si iaurtul.
  • Intr-un alt castron se amesteca faina cu bicarbonatul si praful de copt.
  • Merele se spala, se curata de coaja, se taie cubulete.
  • In castronul cu oua-zahar-ulei-iaurt se adauga faina+bicarbonatul+praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • In final se adauga bucatelele de mere, se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare de chec, se niveleaza.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Chec-ul cu mere si glazura de ciocolata se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se toarna deasupra ciocolara cu lapte topita pe bain-marie.
  • Se asteapata sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.