Chec cu mere si glazura de ciocolata
Chec-ul cu mere si glazura de ciocolata este desert savuros de toamna ce se prepara foarte usor.
Ingrediente Chec cu mere si glazura de ciocolata:
- 3 oua
- 180 g iaurt natural
- 150 ml ulei
- 350 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 g zahar
- 300 g mere
- 100 g ciocolata cu lapte
Preparare Chec cu mere si glazura de ciocolata:
- Mixati ouale cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se incorporeaza si iaurtul.
- Intr-un alt castron se amesteca faina cu bicarbonatul si praful de copt.
- Merele se spala, se curata de coaja, se taie cubulete.
- In castronul cu oua-zahar-ulei-iaurt se adauga faina+bicarbonatul+praful de copt, se amesteca usor pana la omogenizare.
- In final se adauga bucatelele de mere, se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare de chec, se niveleaza.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul cu mere si glazura de ciocolata se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se toarna deasupra ciocolara cu lapte topita pe bain-marie.
- Se asteapata sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: