Placinta cu prune

Placinta cu prune este un desert exceptional, foarte aromat, usor de preparat. Foile fragede cu smantana se combina perfect cu fructele usor zemoase si dulci.

Ingrediente Placinta cu prune:

Foi:

  • 3 cani faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 cana zahar
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3 linguri smantana minim 18%

Umplutura:

  • 600 g prune
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar

Preparare Placinta cu prune:

Foi:

  • Toate ingredientele pt. foi se pun intr-un castron si se framantana pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua;  fiecare parte se va intinde intr-o foaie de marimea tavii de copt 20×30 cm.
  • Asezati una din foile de aluat  in tava de copt in in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Peste aluatul din tava se presara uniform pesmetul.
  • Prunele se spala, se sterg, se scot samburii, se asaza jumatile obtinute  pe foaia de aluat presarata cu pesmet cu partea interioara in sus.
  • Peste prune se presara zaharul.
  • Deasupra prunelor se asaza cu grija cealalta foaie de aluat.
  • Aceasta se va intepa din loc in loc cu o furculita.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute.
  • Placinta cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.