Placinta cu prune

3 Shares

Placinta cu prune este un desert exceptional, foarte aromat, usor de preparat. Foile fragede cu smantana se combina perfect cu fructele usor zemoase si dulci.

Ingrediente Placinta cu prune:

Foi:

  • 3 cani faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 cana zahar
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3 linguri smantana minim 18%

Umplutura:

  • 600 g prune
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar

Preparare Placinta cu prune:

Foi:

  • Toate ingredientele pt. foi se pun intr-un castron si se framantana pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua;  fiecare parte se va intinde intr-o foaie de marimea tavii de copt 20×30 cm.
  • Asezati una din foile de aluat  in tava de copt in in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Peste aluatul din tava se presara uniform pesmetul.
  • Prunele se spala, se sterg, se scot samburii, se asaza jumatile obtinute  pe foaia de aluat presarata cu pesmet cu partea interioara in sus.
  • Peste prune se presara zaharul.
  • Deasupra prunelor se asaza cu grija cealalta foaie de aluat.
  • Aceasta se va intepa din loc in loc cu o furculita.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute.
  • Placinta cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.