Placinta frageda cu prune
Placinta frageda cu prune este un desert savuros, usor de preparat. blatul fraged se combina perfect cu fructele dulci si zemoase, alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Placinta frageda cu prune:
Foi:
- 500 g faina
- 250 g unt
- 1 cana zahar
- 3 oua
- 2 linguri smantana
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurtia esenta de vanilie
- 2-3 linguri pesmet
Umplutura:
- 1.4 kg prune
- Scortisoara (optional)
Preparare Placinta frageda cu prune:
Foi:
- Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt si zaharul.
- Incorporati apoi untul, ouale, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si smantana.
- Framantati pana cand obtineti un aluat omogen ce se desprinde usor de pe maini.
- Impartiti aluatul in doua parti egale.
- Bucatile de aluat obtinute se invelesc intr-o folie de plastic fiecare, si se dau la frigider cel putin 40 minute.
- Intre timp se pregatesc prunele: se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe sfert.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
- Intindeti doua foi de copt de dimensiunea tavii de copt din cele doua aluaturi pe care le-ati tinut la frigider.
- Asezati prima foaie de aluat in tava.
- Presarati pesmetul pe intreaga suprafata a aluatului din tava.
- Asezati sferturile de prune una langa alta peste aluatul din tava, cu miezul in sus.
- Deasupra acestora puteti presara putina scortisoara macinata.
- Asezati cea de-a doua foaie de aluat peste prunele din tava.
- Dati placinta in cuptorul incins timp de 45-50 minute.
- Placinta frageda cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: