Placinta frageda cu prune

Placinta frageda cu prune este un desert savuros, usor de preparat. blatul fraged se combina perfect cu fructele dulci si zemoase, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Placinta frageda cu prune:

Foi:

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurtia esenta de vanilie
  • 2-3 linguri pesmet

Umplutura:

  • 1.4 kg prune
  • Scortisoara (optional)

Preparare Placinta frageda cu prune:

Foi:

  • Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt si zaharul.
  • Incorporati apoi untul, ouale, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si smantana.
  • Framantati  pana cand obtineti un aluat omogen ce se desprinde usor de pe maini.
  • Impartiti aluatul in doua parti egale.
  • Bucatile de aluat obtinute se invelesc intr-o folie de plastic fiecare, si se  dau la frigider cel putin 40 minute.
  • Intre timp se pregatesc prunele: se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe sfert.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Intindeti doua foi de copt de dimensiunea tavii de copt din cele doua aluaturi pe care le-ati tinut la frigider.
  • Asezati prima foaie de aluat in tava.
  • Presarati pesmetul pe intreaga suprafata a aluatului din tava.
  • Asezati sferturile de prune una langa alta peste aluatul din tava, cu miezul in sus.
  • Deasupra acestora  puteti presara putina scortisoara macinata.
  • Asezati cea de-a doua foaie de aluat peste prunele din tava.
  • Dati placinta in cuptorul incins timp de 45-50 minute.
  • Placinta frageda cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.