Placinta cu prune si mac

Placinta cu prune si mac este un desert perfect de toamna. Foile usor crocante cu mac se combina excelent cu fructele zemoase si dulci alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Placinta cu prune si mac:

Aluat:

  • 300 g faina
  • 120 g zahar pudra
  • 150 g unt rece
  • 1 ou
  • 50 g seminte de mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Fructe:

  • 500-600 g prune

Preparare Placinta cu prune si mac:

Aluat:

  • Faina cernuta se amesteca cu zaharul pudra, semintele de mac si praful de copt.
  • Se adauga untul rece taiat in bucatele, se framanta, apoi se adauga oul batut si esenta de vanilie.
  • Se framanta ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul se imparte in doua.
  • Fiecare bucata de aluat se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cca. 30 minute.
  • Se scoate apoi una din bucati si se intinde intr-o foaie de marimea tavii de copt 24×24 cm.
  • Foaia se aseaza in tava in care ati pus hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade  celsius cca. 20 minute sau pana cand se rumeneste foaia usor.
  • Se scoate tava din cuptor si se asteapta a se raceasca foaia partial coapta.
  • Prunele se spala, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aseaza una langa alta pe foaia de aluat racita, cu partea interioara in sus.
  • Se scoate cea dea doua parte de aluat din frigider, se intinde intr-o foaie de marimea tavii, se aseaza peste prunele aranjate in tava, se inteapa din loc in loc cu o furculita.
  • Se da tava din nou in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius inca cca. 40 minute.
  • Placinta cu prune si mac se lasa sa se raceasca in tava se decoreaza cu zahar pudra se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.