Placinta cu prune si mac
Placinta cu prune si mac este un desert perfect de toamna. Foile usor crocante cu mac se combina excelent cu fructele zemoase si dulci alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Placinta cu prune si mac:
Aluat:
- 300 g faina
- 120 g zahar pudra
- 150 g unt rece
- 1 ou
- 50 g seminte de mac
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
Fructe:
- 500-600 g prune
Preparare Placinta cu prune si mac:
Aluat:
- Faina cernuta se amesteca cu zaharul pudra, semintele de mac si praful de copt.
- Se adauga untul rece taiat in bucatele, se framanta, apoi se adauga oul batut si esenta de vanilie.
- Se framanta ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen.
- Aluatul se imparte in doua.
- Fiecare bucata de aluat se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cca. 30 minute.
- Se scoate apoi una din bucati si se intinde intr-o foaie de marimea tavii de copt 24×24 cm.
- Foaia se aseaza in tava in care ati pus hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau pana cand se rumeneste foaia usor.
- Se scoate tava din cuptor si se asteapta a se raceasca foaia partial coapta.
- Prunele se spala, se scot samburii, iar jumatatile rezultate se aseaza una langa alta pe foaia de aluat racita, cu partea interioara in sus.
- Se scoate cea dea doua parte de aluat din frigider, se intinde intr-o foaie de marimea tavii, se aseaza peste prunele aranjate in tava, se inteapa din loc in loc cu o furculita.
- Se da tava din nou in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius inca cca. 40 minute.
- Placinta cu prune si mac se lasa sa se raceasca in tava se decoreaza cu zahar pudra se taie in patrate.
Please follow and like us: