Placinta cu branza si glazura

88 Shares

Placinta cu branza si glazura este un desert fraged foarte gustos. Umplutura de branza cu stafide si coaja de portocala confiata, impreuna cu glazura de cacao, alcatuiesc un dulce exceptional.

Placinta-cu-branza-si-glazura

Ingrediente Placinta cu branza si glazura:

Foile:

  • 500 grame faina
  • 3/4 cana zahar
  • 3 galbenusuri
  • 120 grame margarina
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura de branza:

  • 1kg branza vaci
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 cana lapte
  • 100 grame unt taiat feliute
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 4 lingurite amidon
  • 1 lingura praf budinca de vanilie
  • 100 grame stafide
  • Coaja de portocale confiata

Glazura:

  • 120 grame unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita gelatina

Preparare Placinta cu branza si glazura:

Foile:

  • Din ingredientele de foi se formeaza un aluat care se framanta cu mainile pana se obtine un aluat omogen.
  • Se inveleste apoi intr-o folie de plastic si se lasa la frigider o ora.
  • Dupa aceea se imparte in 3 parti egale.
  • Din fiecare bucata se aluat, se intinde o foaie cu dimensiunile tavii de copt 22×24 cm.
  • Cele 3 foi se coc separat, timp de aproximativ 25 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
  • Se lasa sa se raceasca complet, inainte de a le umple cu compozitia de branza.

Umplutura de branza:

  • Puneti intr-o cratita mare branza de vaci, galbenusele, oul, zaharul, untul topit, stafidele, coaja de portocale.
  • Mixati usor ingredientele la foc mediu, pana se omogenizeaza.
  • In final adaugati untul, amidonul, praful de budinca si laptele.
  • Mixati pana cand amestecul se ingroasa.

Asamblare Placinta cu branza si glazura:

  • Asezati una din foile coapte pe un platou de prajituri.
  • Ungeti foaia cu jumatate din umplutura de branza.
  • Puneti cea de-a doua foaie coapta.
  • Ungeti-o cu restul de umplutura de branza.
  • Asezati ultima foaie coapta.
  • Acoperiti placinta cu o folie de aluminiu, lasati-o la frigider minim 8 ore inainte de a pune glazura.

Glazura:

  • Gelatina se inmoaie in 4 linguri apa calda.
  • Fierbeti toate ingredientele (fara gelatina !) timp de 2-3 minute, intr-o craticioara la foc mic.
  • Luati craticioara de pe foc.
  • Dupa ce gelatina s-a inmuiat, se adauga in restul glazurii.
  • Se mixeaza pana se omogenizeaza.
  • Se lasa la congelator 10 minute, pentru a se intari putin, apoi se decoreaza cu aceasta ultima foaie a placintei.
  • Placinta se lasa la frigider inca 3 ore, inainte de o taia si servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.