Prajitura cu  smantana afine lamaie si crema de branza

0 Shares

Prajitura cu  smantana afine lamaie si crema de branza este un adevarat rasfat culinar. Blatul umed cu gust intens de lamaie si afine se combina perfect cu crema delicioasa de branza, alcatuind un desert excelent ce merita incercat.

Ingrediente Prajitura cu  smantana afine lamaie si crema de branza:

Blat cu afine:

  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 125 g unt moale
  • 250 g smantana 18%
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • Coaja rasa si sucul de la o lime
  • 260 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Un praf de sare
  • 100 g afine

Crema cu branza si lime:

  • 50 g unt moale
  • 200 g branza crema/mascarpone
  • 125 g zahar pudra
  • Coaja si sucul de la o lime

Decor:

  • 50 g afine

Preparare Prajitura cu  smantana afine lamaie si crema de branza:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Se adauga smantana, coaja si sucul de lime, coaja si sucul de lamaie, se amesteca usor.
  • Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea, iar in final se adauga afinele, se amesteca usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu afine se lasa sa se raceasca complet in tava.

Crema cu branza si lime:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana la omogenizare.
  • Se adauga branza crema/branza mascarpone, sucul si coaja de lime.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 30 minute, apoi se intinde pe blatul cu afine racit.
  • Deasupra se decoreaza cu 50 g afine si putin zahar pudra.
  • Se da tava la frigider  30 minute, apoi Prajitura cu  smantana afine lamaie si crema de branza se poate taia si consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.