Prajitura frageda cu ciocolata si glazura
Prajitura frageda cu ciocolata si glazura este un desert savuros, usor de preparat. Blatul umed cu lapte se combina foarte bine cu glazura lejera si delicioasa, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu ciocolata si glazura:
Blat:
- 1 ou
- 200 g zahar
- 130 g faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 120 ml lapte
- 60 ml ulei
- 120 ml apa calduta
Glazura:
200 g ciocolata cu lapte
150 ml smantana pentru frisca
Preparare Prajitura frageda cu ciocolata si glazura:
Blat:
- Intr-un castron amestecati cu ajutorul unui tel faina cernuta, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul.
- Incorporati apoi pe rand laptele, uleiul, oul, iar in final apa calduta, mixati cu telul pana la omogenizare (compozitia va fi de consistenta mai mult lichida).
- Turnati compozitia obtinuta intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 35-40 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se decoreaza cu glazura de ciocolata:
- Smantana pentru frisca se infierbanta intr-o craticioara antiaderenta (nu trebuie sa fiarba); se ia apoi de pe foc si se adauga ciocolata cu lapte rupta in bucatele.
- Se lasa cca. 1-2 minute, sa se topeasca ciocolata, apoi se amesteca usor cu o spatula pana se obtine glazura.
- Glazura se lasa sa se raceasca, apoi se toarna uniform peste blatul racit.
- Prajitura frageda cu ciocolata si glazura se taie in bucati
Please follow and like us: