Prajitura cu cirese si crumble
Prajitura cu cirese si crumble este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu cirese si crumble:
Blat:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 240 g iaurt grecesc
- 120 g unt topit si racit
- 440 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingura Amaretto
- 1 kg cirese
Crumble:
- 180 g faina
- 180 g zahar
- 180 g unt rece
- 180 g migdale macinate
Preparare Prajitura cu cirese si crumble:
Blat:
- Ciresele se curata, se spala, se scot samburii si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga sucul format.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se toarna untul topit, iaurtul, si se amesteca usor pana la incorporare, apoi se adauga Amaretto.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se mixeaza pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza ciresele scurse, iar peste acestea se presara uniform crumble-lul:
- Ingredientele de crumble se framanta cu mainele intr-un castron pana se obtine o compozitie de crumble (faramicioasa).
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu cirese si crumble se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati.
Please follow and like us: