Prajitura cu cirese si crumble

Prajitura cu cirese si crumble este un desert fraged, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu cirese si crumble:

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 240 g iaurt grecesc
  • 120 g unt topit si racit
  • 440 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingura Amaretto
  • 1 kg cirese

Crumble:

  • 180 g faina
  • 180 g zahar
  • 180 g unt rece
  • 180 g migdale macinate

Preparare Prajitura cu cirese si crumble:

Blat:

  • Ciresele se curata, se spala, se scot samburii si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga sucul format.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna untul topit, iaurtul, si se amesteca usor pana la incorporare, apoi se adauga Amaretto.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se aranjeaza ciresele scurse, iar peste acestea se presara uniform crumble-lul:
  • Ingredientele de crumble se framanta cu mainele intr-un castron pana se obtine o compozitie de crumble (faramicioasa).
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu cirese si crumble se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.