Chec marmorat

Clasicul Chec marmorat este un desert rapid, pufos, usor de preparat. Este perfect alaturi de cafeaua de dimineata sau atunci cand savurati un ceai aromat.

chec marmorat

Ingrediente Chec marmorat:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie

Preparare Chec marmorat:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
  • Se adauga zaharul in 2 reprize se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
  • Galbenusurile se mixeaza intr-un alt castron impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se incorporeaza in bezeaua obtinuta amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
  • Faina se amesteca cu praful de copt intr-un alt castron, apoi se incorporeaza in compozitia de oua obtinuta anterior.
  • Compozitia se va imparti in doua parti: 1/3 si 2/3.
  • In compozita 1/3 adaugati cacaua si amestecati pana la omogenizare.
  • Cea 2/3 va ramane compozitie simpla.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de chec.
  • Turnati compozitia simpla in tava de copt, apoi cea cu cacao.
  • Mixati apoi cu o furculita in sensul acelor de ceas, astfel incat sa creati un efect marmorat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate checul marmorat din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.