Chec marmorat
Clasicul Chec marmorat este un desert rapid, pufos, usor de preparat. Este perfect alaturi de cafeaua de dimineata sau atunci cand savurati un ceai aromat.
Ingrediente Chec marmorat:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1-2 lingurite esenta de vanilie
Preparare Chec marmorat:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
- Se adauga zaharul in 2 reprize se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
- Galbenusurile se mixeaza intr-un alt castron impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se incorporeaza in bezeaua obtinuta amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
- Faina se amesteca cu praful de copt intr-un alt castron, apoi se incorporeaza in compozitia de oua obtinuta anterior.
- Compozitia se va imparti in doua parti: 1/3 si 2/3.
- In compozita 1/3 adaugati cacaua si amestecati pana la omogenizare.
- Cea 2/3 va ramane compozitie simpla.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de chec.
- Turnati compozitia simpla in tava de copt, apoi cea cu cacao.
- Mixati apoi cu o furculita in sensul acelor de ceas, astfel incat sa creati un efect marmorat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Se scoate checul marmorat din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
Foarte aspectuos felicitari !
Multumesc mult, Elena !