Prajitura din albusuri cu mac cocos fructe
Prajitura din albusuri cu mac cocos fructe este un desert pufos, usor de facut. Blatul fraged se combina foarte bine cu aroma fructelor si cu glazura cu gust usor de lamaie.

Ingrediente Prajitura din albusuri cu mac cocos fructe:
Blat:
- 3 albusuri
- 120 ml lapte
- 200 g faina
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri seminte de mac
- 3 linguri fulgi de cocos
Alte ingrediente:
- Fructe: zmeura, coacaze, afine, mure, etc.
Glazura:
- 5 linguri zahar pudra
- 1 lingura unt moale
- 4 linguri crema de branza
- Cateva picaturi suc de lamaie
- Smantana pentru frisca
Preparare Prajitura din albusuri cu mac cocos fructe:
Blat:
- Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
- Peste acesta se adauga laptele, zaharul, faina cernuta si praful de copt.
- Se amesteca ingredientele pana la omogenizare.
- Separat intr-un castron se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin bezea tare.
- Aceasta se va incorpora peste compozitia obtinuta anterior cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
- Alautul obtinut se imparte in doua castroane: intrunul se adauga macul, in cealalt se adauga fulgii de cocos.
- Se amesteca usor fiecare compozitie in parte pana la omogenizare.
- Se pune hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.
- Se toarna intai compozitia cu mac, se niveleaza, apoi se toarna compozitia cu fulgi de cocos.
- Deasupra compozitiei cu cocos se aranjeaza uniform fructele alese.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
- Prajitura din albusuri cu mac cocos fructe se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu glazura.
Glazura:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si crema de branza pana la omogenizare intr-un castron.
- Se adauga sucul de lamaie si putina smantana pentru frisca (cat sa obtineti o glazura de consistenta mai groasa).
- Cu glazura obtinuta se decoreaza blatul racit.
- Deasupra acesteia se presara cu seminte de mac/fulgi de cocos.
Please follow and like us: