Prajitura cu fructe si branza crema
Prajitura cu fructe si branza crema este un desert delicat, usor de preparat. Gustul usor de cocos combinat cu aroma fructelor si cu cea de lamaie, creeaza o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu fructe si branza crema:
Blat cu fructe:
- 220 g lapte de cocos
- 180 g unt
- 3 oua
- 200 g zahar
- 380 g faina
- 2 lingurite prag de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- Coaja rasa de la o lamaie
- 200 g zmeura si afine
Topping:
- 250 g branza crema
- 75 g unt
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
Preparare Prajitura cu fructe si branza crema:
Blat cu fructe:
- In laptele de cocos pus intr-o cana se adauga praful de copt si bicarbonatul de sodiu, se amesteca usor.
- Mixati untul cu zaharul intr-un castron pana cand obtineti o crema pufoasa, omogena.
- Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Se toarna apoi laptele de cocos in care ati adaugat anterior bicarbonatul si praful de copt; se adauga si coaja de lamaie.
- In final se adauga faina, se amesteca usor pana la omogenizare, iar compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra compozitiei din tava se aranjeaza uniform zmeura si afinele.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu fructe obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.
Topping:
- Mixati ingredientele de topping pana la omogenizare, apoi intindeti crema obtinuta peste blatul cu fructe complet racit din tava.
- Dati tava la frigider minim 6 ore inainte de a taia Prajitura cu fructe si branza crema.