Prajitura cu branza crema si zmeura
Prajitura cu branza crema si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe : mure, afine, coacaze.
Ingrediente Prajitura cu branza crema si zmeura:
Umplutura cu branza:
- 250 g branza crema
- 1 ou
- 25 g zahar
Blat:
- 175 g unt moale
- 225 g zahar
- 4 oua
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 75 g iaurt natural
- Coaja rasa de la o lamaie
- 250 g zmeura
- 25 g fulgi de migdale
Preparare Prajitura cu branza crema si zmeura:
Umplutura cu branza:
- Intr-un castron se mixeaza usor branza crema cu zaharul si oul.
Blat:
- Intr-un alt castron mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi iaurtul si coaja de lamaie.
- Incoporati faina cernuta + praful de copt, amestecati usor cu o spatula.
- Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
- Turnati cca. jumatate din compozitia de blat obtinuta anterior.
- Aranjati uniform jumatate din zmeura.
- Peste acestea se pune din loc in loc cu ajutorul unei linguri, jumatate din compozitia cu branza.
- Se repeta straturile: turnati restul de aluat, aranjati zmeura ramasa, apoi cu ajutorul lingurei puneti din loc in loc compozitia de branza ramasa.
- Deasupra se presara unfiorm fulgii de migdale.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu branza crema si zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: