Prajitura cu branza crema  si zmeura

Prajitura cu branza crema  si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe : mure, afine, coacaze.

Ingrediente Prajitura cu branza crema  si zmeura:

Umplutura cu branza:

  • 250 g branza crema
  • 1 ou
  • 25 g zahar

Blat:

  • 175 g unt moale
  • 225 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g iaurt natural
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g zmeura
  • 25 g fulgi de migdale

Preparare Prajitura cu branza crema  si zmeura:

Umplutura cu branza:

  • Intr-un castron se mixeaza usor branza crema cu zaharul si oul.

Blat:

  • Intr-un alt castron mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi iaurtul si coaja de lamaie.
  • Incoporati  faina cernuta + praful de copt, amestecati usor cu o spatula.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati cca. jumatate din compozitia de blat obtinuta anterior.
  • Aranjati uniform jumatate din zmeura.
  • Peste acestea se pune din loc in loc cu ajutorul unei linguri, jumatate din compozitia cu branza.
  • Se repeta straturile: turnati restul de aluat, aranjati zmeura ramasa, apoi cu ajutorul lingurei puneti din loc in loc compozitia de branza ramasa.
  • Deasupra se presara unfiorm fulgii de migdale.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu branza crema  si zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.