Chec cu cacao branza si zmeura

3 Shares

Savurosul Chec cu cacao branza si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Combinatia branza-fructe-cacao este deosebita alcatuind o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Chec cu cacao branza si zmeura:

Compozitia de cacao:

  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 120 g unt moale
  • 5 linguri zahar
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao

Compozitia cu branza si zmeura:

  • 250 g branza dulce
  • 1 oua
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 1 cana zmeura

Alte ingrediente:

  • 3 linguri apa

Decor:

  • 5 patratele ciocolata alba
  • 3 patratele ciocolata neagra

Preparare Chec cu cacao branza si zmeura:

Compozitia cu branza si zmeura:

  • Mixati usor branza de vaci cu oul, zaharul si smantana pentru frisca intr-un castron.
  • Adaugati zmeura, amestecati usor cu o spatula.

Compozitia de cacao:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati ouale pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaua, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma medie de chec.
  • Pe fundul acesteia se pune cca. 3/4 din compozitia de cacao.
  • Se intinde apoi uniform compozitia cu branza si zmeura.
  • Compozita ramasa de cacao se amesteca cu cele  3 linguri de apa, apoi se intinde peste compozitia de branza si zmeura.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. o ora.

Decor:

  • Ciocolatele se topesc separat pe bain-marie si se toarna alternativ peste chec-ul  cu cacao branza si zmeura partial racit.
  • Se astepta sa se raceasca checul complet si sa se intareasca ciocolata topita, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.