Prajitura cu prune si unt

1 Shares

Prajitura cu prune si unt este un desert excelent umed, delicat, usor de preparat. Cantitatea mare de unt folosita ii confera fragezime blatului pufos si aromat.

Ingrediente Prajitura cu prune si unt:

  • 4 oua
  • 250 g unt topit
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¾ cana zahar
  • 700 g prune

Preparare Prajitura cu prune si unt:

  • Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga apoi alternativ untul topit si faina amestecata cu praful de copt in 2-3 reprize; se amesteca usor dupa fiecare adaugare de unt sau faina.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie pe sfert daca sunt prea mari (daca sunt mici se lasa jumatati).
  • Puneti hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 22 cm.
  • Turnati 1/3 din aluatul obtinut anterior.
  • Peste acesta se aranjeaza mai putin de jumatate din bucatile de prune, impingandu-le usor in aluat.
  • Turnati jumatate din aluatul ramas, cat sa acoperele bucatile de prune.
  • Peste acesta se aranjeaza inca un strat de prune (se opresc cateva pt. a le aranja deasupra – de preferat jumatati de prune).
  • Turnati restul de aluat, nivelati; deasupra aranjati prunele ramase.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea (daca incepe sa se rumeneasca prea repede acoperiti cu o folie de aluminiu).
  • Prajitura cu prune si unt se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.