Guguluf marmorat cu matcha

1 Shares

Savurosul Guguluf marmorat cu matcha este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Se poate decora cu zahar pudra sau cu glazura de ciocolata.

Ingrediente Guguluf marmorat cu matcha:

  • 4 oua
  • 250 g unt moale
  • 1 cana zahar pudra
  • 3 linguri lapte
  • 500 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite ceai matcha

Preparare Guguluf marmorat cu matcha:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat cca. 8 minute.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi laptele treptat, cate o lingura.
  • Incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua: intr-unul se adauga cacaua, in celalalt se adauga ceaiul matcha.
  • Se mixeaza separat cele doua compozitii pana la omogenizare.
  • Compozitiile obtinute se  adauga alternativ pana la epuizare (o lingura din compozitia cu cacao, o lingura din compozitia cu matcha) intr-o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm pe care inainte ati uns-o cu unt si ati presarat putin faina.
  • Se da forma in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea. Guguluf-ul marmorat cu matcha se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate, se decoreaza cu zahar pudra, se taie felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.