Guguluf marmorat cu matcha
Savurosul Guguluf marmorat cu matcha este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Se poate decora cu zahar pudra sau cu glazura de ciocolata.
Ingrediente Guguluf marmorat cu matcha:
- 4 oua
- 250 g unt moale
- 1 cana zahar pudra
- 3 linguri lapte
- 500 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite ceai matcha
Preparare Guguluf marmorat cu matcha:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat cca. 8 minute.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi laptele treptat, cate o lingura.
- Incorporati faina cernuta impreuna cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
- Aluatul obtinut se imparte in doua: intr-unul se adauga cacaua, in celalalt se adauga ceaiul matcha.
- Se mixeaza separat cele doua compozitii pana la omogenizare.
- Compozitiile obtinute se adauga alternativ pana la epuizare (o lingura din compozitia cu cacao, o lingura din compozitia cu matcha) intr-o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm pe care inainte ati uns-o cu unt si ati presarat putin faina.
- Se da forma in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea. Guguluf-ul marmorat cu matcha se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate, se decoreaza cu zahar pudra, se taie felii.
Please follow and like us: