Prajitura cu crema Brigadeiro

2 Shares

Prajitura cu crema Brigadeiro este un desert exceptional, usor de preparat. Crema cu lapte condensat, smantana si cacao este excelenta si completeaza perfect blatul cu aroma de portocale.

Ingrediente Prajitura cu crema Brigadeiro:

Blat:

  • 3 oua
  • 270 g faina
  • 125 g zahar
  • 80 g unt moale
  • 1 plic praf de copt
  • Sucul si coaja de la doua portocale

Crema Brigadiero:

  • 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 397 g)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri cacao

Decor:

  • Ornamente cu gust de ciocolata

Preparare Prajitura cu crema Brigadeiro:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati sucul si coaja de portocala, iar in final faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia se amesteca usor pana omogenizare, apoi se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema Brigadeiro:

  • Se pun ingredientele de crema intr-o craticioara la foc mic.
  • Se amesteca continuu pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca crema obtinuta.

Asamblare Prajitura cu crema Brigadeiro:

  • Blatul racit se inteapa din loc in loc cu o furculita.
  • Intindeti peste blat  crema Brigadeiro.
  • Deasupra presarati ornamentele cu gust de ciocolata.
  • Prajitura cu crema Brigadeiro se lasa la frigider cca. 2 ore, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.