Prajitura cu ciocolata si crema caramel cu nuci

Prajitura cu ciocolata si crema caramel cu nuci este prajitura ideala atat pentru iubitorii de ciocolata, cat si pentru amatorii de caramel. Glazura de ciocolata completeaza perfect acest desert savuros.

Prajitura cu ciocolata si crema caramel cu nuci

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si crema caramel cu nuci:

Blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 plic praf de copt

Crema caramel cu nuci:

  • 1 cutie lapte condensat caramel (Delatte Caramelo 410 g)
  • 200 g unt moale
  • 50 g nuci taiate marunt

Insiropare:

  • 50 ml apa
  • 50 ml lichior cafea/cafea

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu ciocolata si crema caramel cu nuci:

Blat:

  • Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  • Se adauga zaharul in 2-3 reprize, se mizeaza pana cand obtineti o bezea tare.
  • Separat, se amesteca galbenusurile cu uleiul si apa, apoi se incorporeaza in bezeaua obtinuta, cu ajutorul unei spatule.
  • Se adauga si faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt, amestecand usor cu spatula, cu miscari de jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 32×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua.

Crema caramel cu nuci:

  • Untul moale se mixeaza pana devine spuma.
  • Se adauga in acesta laptele condensat caramelizat in 2-3 reprize, apoi nucile taiate, se mixeaza pana la omogenizare.

Insiropare:

  • Se amesteca apa cu lichiorul de cafea/cafea.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si crema caramel cu nuci:

  • Unul din blaturile obtinute se aseaza pe un platou de prajituri.
  • Se insiropeaza cu 1/2 din siropul obtinut.
  • Se intinde crema cu caramel si nuci.
  • Asezam cel de-al doilea blat, pe care-l insiropam cu restul de sirop.
  • Deasupra intindem uniform glazura de ciocolata.
  • Se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia.

Glazura de ciocolata:

  • Puneti smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand aproape incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga in aceasta ciocolata neagra si cea cu lapte rupte in bucatele.
  • Dupa 2 minute se amesteca usor cu o spatula pana cand ciocolata se topeste si obtineti o glazura consistenta.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.