Chec cu sofran
Deliciosul Chec cu sofran se prepara rapid si este perfect la ocazii speciale. Textura frageda, culoarea distincta si aroma aparte datorata condimentului folosit, fac ca acest desert delicat sa fie usor extravagant.

Ingrediente Chec cu sofran:
Chec:
- 5 oua
- 1 cana amidon
- ½ cana faina
- Un varf de cutit firisoare de sofran
- 1 cana zahar
- 250 g unt
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita praf de copt
Glazura:
- 1 cana zahar pudra
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri apa fierbinte
Decor:
- Coaja rasa de lamaie
Preparare Chec cu sofran:
Chec:
- Laptele se incalzeste apoi se adauga in acesta sofranul, se amesteca bine, se inchide se ia de pe foc.
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza vomulul, iar zaharul se topeste.
- Amidonul se amesteca intr-un alt castron cu faina si praful de copt, apoi se incorporeaza in 2 reprize in compozitia de oua+zahar.
- Untul se topeste intr-o craticioara antiaderenta, apoi se adauga in 2-3 reprize peste compozitia obtinuta anterior, amestecand usor.
- In final se adauga sofranul + laptele, se amesteca usor compozitia pana la omogenizare.
- Turnati aluatul obtinut intr-o forma mare de chec in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
Glazura:
- Mixati usor ingredientele de glazura pana cand obtineti o pasta omogena, apoi intindeti-o peste checul cu sofran copt.
- Deasupra presarati coaja de lamaie rasa.
Please follow and like us: