Chec pufos simplu
Savurosul Chec pufos simplu este desertul clasic pe care-l putem prepara ori de cate ori dorim un dulce rafinat, delicat, usor de preparat. Sucul de lamaie si esenta de vanilie ii confera o aroma deosebita acestui desert delicat.
Ingrediente Chec pufos simplu:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1/2 cana ulei
- 2 linguri amidon
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingura esenta de vanilie
Preparare Chec pufos simplu:
- Intr-un castronel amestecati faina cu amidonul si praful de copt.
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
- Adaugati galbenusurile pe rand, apoi uleiul, mixati pana la omogenizare.
- Incorporati mixul de ingrediente uscate (faina-amidonul-praful de copt) treptat, reducand viteza mixerului, iar in final adaugati sucul de lamaie si esenta de vanilie.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de chec mare, pe care in prealabil ati uns-o cu putin unt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute (verificati cu scobitoarea).
- Dupa ce se raceste, Checul pufos simplu se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
Buna ziua, eu fac chec de 3 ani, si din cauza fainii nu imi iese deloc bun.Am foslosit toate fainile.Este dulce, dar nu creste, …Nu ma ajutati cu un sfat? va rog cuviinciosd
Aluatul de chec trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase. Daca este mai moale sau mai rigid, e posibil sa nu creasca.