Chec pufos simplu

Savurosul Chec pufos simplu este desertul clasic pe care-l putem prepara ori de cate ori dorim un dulce rafinat, delicat, usor de preparat. Sucul de lamaie si esenta de vanilie ii confera o aroma deosebita acestui desert delicat.

Chec pufos simplu

Ingrediente Chec pufos simplu:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie

Preparare Chec pufos simplu:

  • Intr-un castronel amestecati faina cu amidonul si praful de copt.
  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, apoi uleiul, mixati pana la omogenizare.
  • Incorporati mixul de ingrediente uscate (faina-amidonul-praful de copt) treptat, reducand viteza mixerului, iar in final adaugati sucul de lamaie si esenta de vanilie.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de chec mare, pe care in prealabil ati uns-o cu putin unt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Dupa ce se raceste, Checul pufos simplu se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *