Chec bicolor cu cocos si crumble
Deliciosul Chec bicolor cu cocos si crumble se prepara rapid si usor. Blatul cu fulgi de cocos se combina perfect cu cel de cacao in acest desert minunat.

Ingrediente Chec bicolor cu cocos si crumble:
Chec:
- 2 cani faina
- 3/4 cana iaurt grecesc
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana fulgi de cocos
- 3 oua
- 2 linguri cacao dark
- 2 lingurite praf de copt
Crumble:
- 2 linguri ulei cocos
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
Preparare Chec bicolor cu cocos si crumble:
Crumble:
- Uleiul de cocos se topeste (daca este in forma solida).
- Se pune intr-un castronel, iar peste acesta se adauga faina si zaharul.
- Se amesteca usor ingredientele pana se obtine aluatul sfaramicios (daca este prea umed se mai adauga faina).
Chec:
- Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate: faina, zahar, praf de copt.
- Intr-un castron mai mic se amesteca ingredientele umede: ouale, iaurtul, uleiul.
- Turnati ingredientele umede peste cele uscate, amestecati pana la omogenizare.
- Aluatul obtinut se imparte in doua parti: una mai mare – cca. 60%, alta mai mica cca. 40 %.
- In cea mica se adauga fulgii de cocos, iar in cea mare cacaua.
- Se amesteca fiecare pe rand pana cand se omogenizeaza cu ingredientele nou introduse.
- Compozitia cu fulgi de cocos se toarna pe fundul unei tavi mari de chec in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Compozitia cu cacao se toarna peste cea cu cocos, se niveleaza.
- Deasupra se presara crumble-lul pregatit anterior.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul bicolor cu cocos si crumble se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.
Please follow and like us: