Prajitura cu foi si mere calite

14 Shares

Prajitura cu foi si mere calite este un desert clasic cu mere preparat putin diferit. Cele trei foi umplute cu mere se combina perfect intr-o prjitura frageda delicioasa si usor de facut.

Ingrediente Prajitura cu foi si mere calite:

Foi:

  • 1 cana zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri smantana grasime 18%
  • 250 g unt moale
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura de mere:

  • 2 kg mere
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Coaja rasa de la o lamaie

Preparare Prajitura cu foi si mere calite:

Foi:

  • Amestecati faina cu zaharul si praful de copt intr-un castron mare.
  • Se adauga untul moale taiat in bucatele, galbenusurile si smantana.
  • Se amesteca si framanta ingredientele cu mainile pana se obtine un aluat omogen.
  • Aluatul se imparte in 3 parti egale.
  • Fiecare bucata de aluat se pune intr-o folie de bucatarie si se lasa la frigider cca. 20 minute.
  • Dupa aceea se scoate pe rand cate o  bucata de aluat si se intinde din acesta  cate o foaie direct pe fundul tavii de copt – 20×28 cm pe care se presara putina faina. (foile se coc pe rand si stau la frigider pana se coc).
  • Tava se da la in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 7-10 minute sau pana cand se rumeneste.
  • Foile coapte se lasa sa se raceasca, apoi se prepara umplutura de mere:
  • Merele se spala, se curata de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Merele rase se pun intr-o craticioara antiaderenta.
  • Se adauga peste acestea coaja rasa de lamaie, scortisoara si zaharul.
  • Se calesc usor la foc mic pana cand scade sucul format.
  • Lasati merele calite sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu foi si mere calite:

  • Asezati una din foi pe un platou de prajituri.
  • Intindeti 1/2 din compozitia de mere.
  • Asezati peste acestea o alta foaie.
  • Intindeti restul de mere.
  • Asezati cea de-a treia foaie.
  • Decorati cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.