Prajitura cu mere bezea si crumble
Prajitura cu mere bezea si crumble este un desert savuros, aromat, usor de preparat. Aluatul fraged cu unt se combina foarte bine cu merele dulci – zemoase, bezeaua pufoasa si aluatul sfaramicios, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu mere bezea si crumble:
Blat:
- 4 galbenusuri
- 360 g faina
- 240 g unt rece
- 1 plic zahar vanilat
- 55 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
Umplutura cu mere:
- 1 kg mere
- O lingura suc lamaie
- 1 lingurita scortisoara macinata
Bezea:
- 4 albusuri
- 1 cana zahar
- 2 linguri rase amidon
Preparare Prajitura cu mere bezea si crumble:
Blat:
- Faina se cerne intr-un castron mare, se adauga untul rece taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt; se framanta usor ingredientele pana se obtine un aluat sfaramicios.
- Se adauga apoi galbenusurile si se framanta ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
- Aluatul obtinul se inveleste intr-o folie alimentara si se lasa la frigider.
Umplutura cu mere:
- Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se pun intr-o cratita antiaderenta impreuna cu scortisoara si sucul de lamaie.
- Se fierb la foc mic cca. 15 minute, se amesteca din cand in cand.
- Merele calite se iau de pe foc si se asteapta sa se raceasca.
- Aluatul ce a stat la figider se taie in 1/3 si 2/3.
- Partea mai mica – 1/3 se pune din nou la frigider in folie alimentara.
- Cealalta parte de aluat – 2/3 se intinde uniform intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se pune apoi tava in cuptorul preincazit la 175 grade celsius cca. 15 minute.
Bezea:
- Albusurile se bat cu zaharul pana devin bezea ferma lucioasa.
- Se adauga apoi amidonul si se mai mixeaza cca. 1 minut sau pana se incorporeaza amidonul.
- Peste aluatul partial copt din tava (15 minute) , se intind uniform merele calite si racite, iar deasupra lor se pune bezeaua.
- Aluatul ramas la frigider – 1/3 se scoate si se da pe razatoarea cu ochiuri mari, si se presara uniform peste bezea (crumble).
- Se da tava din nou la cuptor pentru inca 35 minute sau pana se rumeneste crumble-lul.
- Prajitura cu mere bezea si crumble se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
Foarte savuroasa, merita incercata
Multumesc, Tania