Prajitura londoneza cu ciocolata

8 Shares

Prajitura londoneza cu ciocolata este un desert apetisant, usor de facut, ideal si pentru copii. Gemul de caise sau de prune ce au gustul acrisor, combina perfect cele doua blaturi si confera  un gust perfect acestui desert fraged.

Ingrediente Prajitura londoneza cu ciocolata:

Blatul simplu:

  • 6 galbenusuri
  • 250 g unt/margarina
  • 150 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt

Blatul din albusuri nuci si  ciocolata:

  • 6 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 140 g nuci macinate
  • 50 g ciocolata rasa
  • Gem de caise sau prune

Preparare Prajitura londoneza cu ciocolata:

Blatul simplu:

  • Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Se incorporeaza apoi faina, pe care in prealabil ati mixati-o cu praful de copt.
  • Se mixeaza bine ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava de 23×35 cm.
  • Se toarna aluatul obtinut, se niveleaza.
  • Dati tava in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 15 minute.
  • Dupa cele 15 minute scoateti tava din cuptor si intindeti peste aceasta gemul de caise/prune.

Blatul din albusuri nuci si  ciocolata:

In timp ce blatul simplu sta in cuptor cele 15 minute, preparati Blatul din albusuri nuci si  ciocolata:

  • Ciocolata rasa se amesteca cu nucile macinate.
  • Bateti albusurile  cu zaharul pana obtineti o bezea tare.
  • Se adauga mixul nuci macinate + ciocolata rasa.
  • Se amesteca ingredientele usor cu o spatula  pana se obtine o compozitie omogena.
  • Turnati  compozitia de bezea cu nuci si  ciocolata obtinuta peste gemul de caise/prune intins peste blatul partial copt.
  • Dati Prajitura londoneza cu ciocolata din nou la cuptor inca 15 – 20  minute sau pana cand bezeaua este coapta.
  • Prajitura londoneza cu ciocolata se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.