Prajitura cu fructe si budinca

14 Shares

Prajitura cu fructe si budinca este un desert excelent pe care trebuie sa-l incercati. Blatul fraged cu unt combinat cu aroma fructelor si budinca de vanilie alactuiesc o prajitura deosebita. Puteti folosi fructe proaspte, dar si congelate: capsuni, visine, zmeura, mure.

Prajitura cu fructe si budinca

Ingrediente Prajitura cu fructe si budinca:

Foaie:

  • 310 g faina
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt

Budinca :

  • 2 1/2 plicuri budinca de vanilie
  • 875 ml lapte
  • 4 linguri zahar

Alte ingrediente:

  • 500 g capsuni/zmeura/mure/visine

Preparare Prajitura cu fructe si budinca:

Foaie:

  • Puneti faina intr-un castron.
  • Se adauga sarea, praful de copt, zaharul pudra.
  • Spargeti oul, taiati untul in bucatele si adaugati-le in castronul cu restul ingredientelor.
  • Framantati ingredientele cu ajutorul mainilor pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Aluatul se va imparti in doua parti una mai mare (cca. 60%), cealalta mai mica (cca. 40%).
  • Bucata mica se inveleste intr-o folie de plastic si se da la congelator.
  • Bucata mare se inveleste de asemenea intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cca. o ora.
  • Dupa o ora aluatul mare se scoate din frigider si se intinde  intr-o tava (20×30 cm) cu ajutorul mainilor, in care ati pus hartie de copt (se iau bucatele din aluat si se intind uniform in tava).
  • In final puteti nivela aluatul cu fundul unei linguri.
  • Tava se da apoi in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius cca.10 minute, apoi se va scoate din acesta.

In timp ce aluatul  sta la frigider, pregatiti budinca de vanilie:

  • 750 ml lapte se pun impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic-mediu.
  • Restul de lapte – 125 ml se amesteca intr-un castron cu continutul plicurilor de budinca de vanilie pana cand se obtine o compozitie omogena, mai putin 2 linguri pe care le opriti intr-un castron pentru a amesteca mai tarziu  cu ele fructele.
  • Cand laptele clocoteste se da focul la minim si se adauga compozitia de praf de budinca + lapte obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.

Asamblare Prajitura cu fructe si budinca:

  • Fructele se spala,  se sterg usor cu un prosop de hartie, apoi se pun in castronul in care ati oprit anterior cele 2 linguri din  praful de budinca si se amesteca usor pana cand fructele sunt acoperite cu praful de budinca.
  • Fructele se asaza apoi uniform peste blatul partial copt, scos din cuptor.
  • Desupra acestora se intinde uniform budinca de vanilie obtinuta anterior.
  • Peste aceasta se va rade uniform pe razatoarea cu ochiuri mari, bucata de aluat mai mica ce a stat la congelator (o scoateti din congelator in momentul in care o folositi).
  • Tava cu prajitura se da din nou la cuptor pt. inca 40-50 minute, micsorand  temperatura cuptorului la 180 grade.
  • Prajitura cu fructe si budinca se scoate  din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate decora cu zahar pudra si taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.