Prajitura cu budinca de capsuni si cocos

Prajitura cu budinca de capsuni si cocos este un desert delicat, usor de preparat. Blatul pufos insiropat se combina bine cu gustul budincii de capsuni si cu aroma fulgilor de cocos.

Ingrediente Prajitura cu budinca de capsuni si cocos:

Blat:

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta vanilie

Budinca de capsuni:

  • 2 plicuri budinca de capsuni
  • 800 ml lapte de cocos
  • 3 linguri zahar

Topping cu cocos:

  • 1 cana fulgi cocos
  • 50 g unt
  • 10 linguri lapte
  • 2 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu budinca de capsuni si cocos:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de la budinca de vanilie si praful de copt.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Budinca de capsuni:

  • Praful de la budinca de capsuni se amesteca intr-un castron cu cca. 300 ml lapte de cocos.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia de budinca+lapte.
  • Se amesteca continuu pana la cand budinca se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca acoperind-o cu o folie de plastic pusa direct peste budinca.

Asamblare Prajitura cu budinca de capsuni si cocos:

  • Blatul racit se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.
  • Fiecare blat se va insiropa cu siropul obtinut (se fierbe apa cu zaharul 1-2 minute, se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie, se lasa sa se raceasca inainte de a-l folosi la insiropare).
  • Intre cele doua blaturi insiropate se intinde budinca de capsuni ajunsa la temperatura camerei.
  • Deasupra ultimului blat insiropat se intinde uniform topping-ul de cocos:
  • Untul se topeste intr-o tigaie antiaderenta.
  • Se adauga fulgii de cocos, zaharul pudra si laptele.
  • Se amesteca ingredientele cca. 2-3 minute, apoi compozitia obtinuta se intinde uniform peste ultimul blat insiropat.
  • Dati Prajitura cu budinca de capsuni si cocos la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.