Prajitura cu capsuni si budinca

Prajitura cu capsuni si budinca este un desert elegant, cremos, foarte savuros. Blatul fraged combinat cu fructele aromate, budinca de vanilie si frisca creeaza o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si budinca:

Blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris

Budinca:

  • 2 plicuri budinca cu gust de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 125 g unt moale
  • 70 g zahar pudra

Decor:

  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 30 g zahar pudra

Fructe:

  • 350 g capsuni proaspete spalate, sterse cu un prosop de bucatarie, taiate in bucatele

Preparare Prajitura cu capsuni si budinca:

Blat:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul, se mixeaza pana devine bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile, mixati cu viteza mica a mixerului.
  • In final se adauga faina si grisul, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pana cand compozitia se rumeneste, cca. 15-20 minute.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.

Budinca:

  • Puneti 500 ml lapte impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Restul de lapte se amesteca cu continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie pana se obtine o compozitie oomogena.
  • Cand laptele clocoteste adaugati compozitia obtinuta anterior.
  • Amestecati continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca complet budinca obtinuta acoperind-o cu o folie alimentara de plastic direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
  • Se adauga budinca de vanilie racita in 2-3 reprize, se mixeaza usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu capsuni si budinca:

  • Pe blatul racit complet se aseza bucatelele de capsuni.
  • Deasupra se intinde uniform budinca de vanilie.
  • Peste aceasta se intinde frisca: smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se da tava  cu Prajitura cu capsuni si budinca la frigider minim 6 ore inainte de a taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon80

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.