Prajitura cu capsuni si budinca
Prajitura cu capsuni si budinca este un desert elegant, cremos, foarte savuros. Blatul fraged combinat cu fructele aromate, budinca de vanilie si frisca creeaza o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si budinca:
Blat:
- 5 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 3 linguri gris
Budinca:
- 2 plicuri budinca cu gust de vanilie
- 600 ml lapte
- 125 g unt moale
- 70 g zahar pudra
Decor:
- 300 ml smantana pentru frisca rece
- 30 g zahar pudra
Fructe:
- 350 g capsuni proaspete spalate, sterse cu un prosop de bucatarie, taiate in bucatele
Preparare Prajitura cu capsuni si budinca:
Blat:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul, se mixeaza pana devine bezea tare.
- Incorporati apoi galbenusurile, mixati cu viteza mica a mixerului.
- In final se adauga faina si grisul, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pana cand compozitia se rumeneste, cca. 15-20 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.
Budinca:
- Puneti 500 ml lapte impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Restul de lapte se amesteca cu continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie pana se obtine o compozitie oomogena.
- Cand laptele clocoteste adaugati compozitia obtinuta anterior.
- Amestecati continuu pana cand budinca se ingroasa.
- Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca complet budinca obtinuta acoperind-o cu o folie alimentara de plastic direct peste aceasta.
- Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
- Se adauga budinca de vanilie racita in 2-3 reprize, se mixeaza usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu capsuni si budinca:
- Pe blatul racit complet se aseza bucatelele de capsuni.
- Deasupra se intinde uniform budinca de vanilie.
- Peste aceasta se intinde frisca: smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
- Se da tava cu Prajitura cu capsuni si budinca la frigider minim 6 ore inainte de a taia.
Please follow and like us: