Prajitura cu capsuni si budinca

22 Shares

Prajitura cu capsuni si budinca este un desert elegant, cremos, foarte savuros. Blatul fraged combinat cu fructele aromate, budinca de vanilie si frisca creeaza o prajitura excelenta ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si budinca:

Blat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris

Budinca:

  • 2 plicuri budinca cu gust de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 125 g unt moale
  • 70 g zahar pudra

Decor:

  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 30 g zahar pudra

Fructe:

  • 350 g capsuni proaspete spalate, sterse cu un prosop de bucatarie, taiate in bucatele

Preparare Prajitura cu capsuni si budinca:

Blat:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul, se mixeaza pana devine bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile, mixati cu viteza mica a mixerului.
  • In final se adauga faina si grisul, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pana cand compozitia se rumeneste, cca. 15-20 minute.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.

Budinca:

  • Puneti 500 ml lapte impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Restul de lapte se amesteca cu continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie pana se obtine o compozitie oomogena.
  • Cand laptele clocoteste adaugati compozitia obtinuta anterior.
  • Amestecati continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca complet budinca obtinuta acoperind-o cu o folie alimentara de plastic direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
  • Se adauga budinca de vanilie racita in 2-3 reprize, se mixeaza usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu capsuni si budinca:

  • Pe blatul racit complet se aseza bucatelele de capsuni.
  • Deasupra se intinde uniform budinca de vanilie.
  • Peste aceasta se intinde frisca: smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se da tava  cu Prajitura cu capsuni si budinca la frigider minim 6 ore inainte de a taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.