Prajitura cu Nutella si ciocolata

O prajitura clasica , aromata, usor de facut este Prajitura cu Nutella si ciocolata. Blatul insiropat combinat cu crema fina de ciocolata si Nutella, alcatuiesc un desert exceptional.

Ingrediente Prajitura cu Nutella si ciocolata:

Blat:

  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g ciocolata neagra rasa

Crema de Nutella si ciocolata:

  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 100 g Nutella
  • 100 g ciocolata neagra topita pe bain-marie
  • 150 ml Amaretto

Sirop:

  • 1/2 cana apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Preparare Prajitura cu Nutella si ciocolata:

Blat:

  • Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati apoi galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare adaugare.
  • Intr-un alt castron amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
  • Incorporati alternativ mixul de faina-praf de copt-cacao cu ciocolata rasa, in compozitia de oua.
  • Amestecati usor cu o spatula pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, blatul se va taia in doua obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de Nutella si ciocolata:

  • Amestecati galbenusurile cu zaharul si 1 lingura de lapte pana obtineti o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune la fiert, iar cand clocoteste se toarna in acesta compozitia de galbenusuri obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc se acopera cu o folie direct peste crema si se asteapta sa se raceasca complet.
  • Mixati untul moale pana devine ca o crema.
  • Incorporati apoi treptat in aceasta crema de oua racita complet, Nutella si ciocolata topita pe bain-marie.
  • In final adaugati Amaretto in crema de ciocolata.
  • Lasati crema la frigider cca. 30 de minute.

Siropul:

  • Fierbeti apa cu zaharul pana cand acesta se topeste.
  • Stingeti focul si adaugati esenta de rom.
  • Lasati siropul sa se raceasca.

Asamblare Prajitura cu Nutella si ciocolata:

  • Asezati unul din cele doua blaturi pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu siropul obtinut, dupa ce s-a racit.
  • Ungeti blatul cu crema de ciocolata obtinuta.
  • Acoperiti cu cel de-al doilea blat (acesta ramane neinsiropat).
  • Dati Prajitura cu Nutella si ciocolata la frigider cca. 2 ore inainte de a o taia.
  • Decorati Prajitura  cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.