Prajitura cu Nutella si ciocolata
O prajitura clasica , aromata, usor de facut este Prajitura cu Nutella si ciocolata. Blatul insiropat combinat cu crema fina de ciocolata si Nutella, alcatuiesc un desert exceptional.
Ingrediente Prajitura cu Nutella si ciocolata:
Blat:
- 8 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g ciocolata neagra rasa
Crema de Nutella si ciocolata:
- 250 g unt la temperatura camerei
- 2 galbenusuri
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana zahar
- 100 g Nutella
- 100 g ciocolata neagra topita pe bain-marie
- 150 ml Amaretto
Sirop:
- 1/2 cana apa
- 1 lingura zahar
- 1 lingura esenta de rom
Preparare Prajitura cu Nutella si ciocolata:
Blat:
- Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
- Adaugati apoi galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare adaugare.
- Intr-un alt castron amestecati faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
- Incorporati alternativ mixul de faina-praf de copt-cacao cu ciocolata rasa, in compozitia de oua.
- Amestecati usor cu o spatula pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Turnati compozitia intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus in prealabil hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius timp de 35 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet, blatul se va taia in doua obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de Nutella si ciocolata:
- Amestecati galbenusurile cu zaharul si 1 lingura de lapte pana obtineti o compozitie omogena.
- Restul de lapte se pune la fiert, iar cand clocoteste se toarna in acesta compozitia de galbenusuri obtinuta anterior.
- Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
- Se ia de pe foc se acopera cu o folie direct peste crema si se asteapta sa se raceasca complet.
- Mixati untul moale pana devine ca o crema.
- Incorporati apoi treptat in aceasta crema de oua racita complet, Nutella si ciocolata topita pe bain-marie.
- In final adaugati Amaretto in crema de ciocolata.
- Lasati crema la frigider cca. 30 de minute.
Siropul:
- Fierbeti apa cu zaharul pana cand acesta se topeste.
- Stingeti focul si adaugati esenta de rom.
- Lasati siropul sa se raceasca.
Asamblare Prajitura cu Nutella si ciocolata:
- Asezati unul din cele doua blaturi pe un platou de prajituri.
- Insiropati-l cu siropul obtinut, dupa ce s-a racit.
- Ungeti blatul cu crema de ciocolata obtinuta.
- Acoperiti cu cel de-al doilea blat (acesta ramane neinsiropat).
- Dati Prajitura cu Nutella si ciocolata la frigider cca. 2 ore inainte de a o taia.
- Decorati Prajitura cu zahar pudra.
Please follow and like us: