Fasole pastai cu ciuperci

2 Shares

O mancare usor de pregatit de post, foarte  gustoasa,  este savuroasa  Fasole pastai cu ciuperci.

In plus, are avantajul ca poate fi gatita cu fasole pastai proaspata, dar si cu fasole congelata.

Ingrediente Fasole pastai cu ciuperci:

  • 1/2 kg fasole pastai galbena sau verde, proaspata ori congelata
  • 250 g ciuperci feliate
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei mic iute
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper
  • Ulei

Preparare Fasole pastai cu ciuperci:

  • Daca fasolea este cruda, se rup capetele, se spala, apoi se rupe in 2-3 parti in functie de cat de lunga este teaca.
  • Fierbeti  fasolea in apa sarata pana cand se inmoaie, scurgeti-o bine de apa.
  • Daca fasolea este congelata, se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurge bine de apa.
  • Intre timp, se toaca ceapa solzisori, iar ardeiul iute se curata de seminte si se toaca fin.
  • Intr-o tigaie puteti 2-3 linguri de ulei si caliti ceapa tocata impreuna cu ardeiul, cateva minute pana se rumenesc usor, amestecand din cand in cand.
  • Dupa ce ceapa si ardeiul s-au inmuiat se adauga in tigaie ciupercile feliate.
  • Condimentati cu sare si piper, mixati ingredientele 4-5 minute.
  • Adaugati apoi in tigaie fasolea pastai fiarta, dupa ce ati scurs-o bine de apa.
  • Amestecati usor ingredientele 1-2 minute, apoi presarati deasupra patrunjelul tocat si inchideti focul.
  • Fasolea pastai cu ciuperci se poate servi ca atare rece sau calda.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.