Musaca de cartofi cu ciuperci

Agendautila » Retete culinare » Mancaruri gatite » Musaca de cartofi cu ciuperci

 

O mancare satioasa, savuroasa si destul de usor de preparat este reteta musaca de cartofi cu ciuperci. Se poate servi alaturi de o salata simpla, ardei copti sau muraturi.

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ingrediente musaca de cartofi cu ciuperci:

  • 4 cartofi marime mare
  • 30 grame unt
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 500 grame ciuperci feliate
  • 1 ardei gras rosu tocat cubulete
  • 50 grame parmezan ras
  • 1 lingurita tarhon uscat (sau alte mirodenii: maghiran, cimbru, oregano, etc.)
  • 150 grame branza emmentaler rasa (sau cascaval, gouda)
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • Sare
  • Piper

Preparare musaca de cartofi cu ciuperci:

  • Spalati cartofii, punetii la fiert timp de 20-25 minute. Lasatii sa se raceasca, apoi curataii de coaja si taiatii felii subtiri (cam 5 mm grosime).
  • Ungeti cu putin unt sau ulei o tava rotunda Jena .
  • Aranjati jumatate din cartofii feliati pe toata suprafata tavii rotunde. Condimentatii cu sare.
  • Intr-o tigaie mare antiaderenta puneti untul sa se topeasca la foc mediu.
  • Adaugati ceapa, usturoiul , ciupercile si amestecati continuu timp de 7 -10 minute pana cand se rumenesc ingredientele.
  • Puneti apoi jumatate din ardeiul gras rosu tocat cubulete, parmezanul ras, tarhonul si piperul in mixul de ciuperci.
  • Turnati si apoi distribuiti uniform mixul de ciuperci peste stratul de cartofi asezat in tava Jena. Presarati pe toata suprafata jumatate din branza emmentaler rasa.
  • Aranjati deasupra si restul de cartofi feliati, condimentatii cu sare.
  • Adaugati peste acestia restul de ardei gras rosu .
  • Intr-un castron bateti ouale impreuna cu laptele, apoi turnati compozitia obtinuta peste intreaga suprafata a tavii Jena.
  • Deasupra presarati restul de branza emmentaler rasa.
  • Dati musacaua de cartofi cu ciuperci in cuptorul incins la 180 grade, timp de 35 – 40 minute sau pana cand este rumenita.
  • Lasati-o 10 minute inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

2 comments

  • Arata foarte bine musacaua si se prepara destul de simplu. Am facut si eu, insa cam cu cateva luni in urma, numai ca nu am pus ceapa. Nu prea imi place sa o folosesc la mancarurile gatite, exceptie o fac sarmalutele. Oricum, imi place musacaua cu multa smantana si cu mult cascaval. Cred ca aceste este de fapt secretul.

  • Iaaaaamiiiiiiiiii! ADOR musacaua!!!
    O sa imi fac eu dupa aceasta reteta…multumesc pentru postare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.