Placinta cu varza si ciuperci

Perfecta ca si aperitiv, dar si ca fel de mancare principal, Placinta cu varza si ciuperci, este un adevarat deliciu culinar. Se prepara usor si este foarte savuroasa.

Placinta cu varza si ciuperci

Ingrediente Placinta cu varza si ciuperci:

Foi:

  • 3 cani faina
  • 250 grame unt
  • 3 galbenusuri

Umplutura de varza si ciuperci:

  • 1 kg varza murata
  • 500 grame ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri gris
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper

Preparare Placinta cu varza si ciuperci:

Foi:

  • Framantati faina cu galbenusele si untul taiat bucatele pana cand obtineti o coca omogena (daca se framanta greu, adaugati 1-2 linguri smantana).
  • Impartiti aluatul obtinut in doua partie egale, dati-le la frigider o ora.
  • Intre timp preparati umplutura de varza si ciuperci:
  • Se caleste ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei, apoi se adauga varza acra taiata cat mai fin.
  • Se condimenteaza cu sare, piper, se adauga putina apa, se lasa sa fiarba pana cand varza se mai inmoaie si sucul format scade.
  • Adaugati apoi ciupercile tocate marunt, oul si grisul.
  • Mixati, mai lasati ingredientele pe foc 4-5 minute, amestecandu-le din cand in cand.

Asamblare Placinta cu varza si ciuperci:

  • Scoateti cele doua parti de aluat din frigider, dupa ce au stat la rece 1 ora.
  • Intindeti o foaie de aluat, de marimea tavii de copt 24×28 cm.
  • Asezati-o in tava pe care in prealabil ati pus hartie de copt, intepati-o cu furculita din loc in loc.
  • Peste aceasta intindeti uniform umplutura de varza si ciuperci obtinuta anterior.
  • Intindeti si cea de-a doua foaie, de dimensiunile foii de copt, asezati-o peste umplutura cu varza si ciuperci, intepati-o cu furculita din loc in loc.
  • Dati Placinta cu varza si ciuperci in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de aproximativ 50 de minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.