Salata Poienita cu ciuperci

Salata Poienita cu ciuperci este un aperitiv colorat, savuros si satios. Se prepara foarte usor si este extraordinar de delicioasa.

Salata Poienita cu ciuperci
Ingrediente Salata Poienita cu ciuperci:

  • 100 grame mazare fiarta
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 piept de pui fiert/preparat la gratar
  • 4-5 castraveti murati
  • 500 grame ciuperci intregi la borcan
  • 2 catei de usturoi pisat
  • 1-2 linguri ulei
  • Maioneza
  • Sare
  • Piper
  • Chives tocat marunt

Preparare Salata Poienita cu ciuperci:

  • Fierbeti cartofii si morcovii in coaja, lasati-i sa se raceasca complet, curatati-i de coaja si taiati-i cubulete.
  • Taiati pieptul de pui fiert sau preparat la gratar in cubulete, dupa ce in prealabil l-ati condimentat cu sare si piper, apoi sotati bucatelele din piept de pui in 1-2 linguri ulei impreuna cu usturoiul pisat.
  • Lasati apoi bucatelele din piept de pui sa se raceasca complet.
  • Puneti o folie intr-o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.
  • Asezati ciupercile una langa alta, invers (cu palaria direct pe fundul tavii).
  • Peste acestea presarati chives-ul tocat marunt.
  • Deasupra acestora asezati morcovii taiati cubulete, apoi ungeti-i cu maioneza.
  • Peste aceasta asezati ingredientele in urmatoarea ordine:
  • Strat de bucatele din piept de pui sotate anterior cu usturoi
  • Strat de castraveti murati taiati cubulete
  • Strat de cartofi taiati cubulete
  • Peste cartofi intindeti maioneza, iar pestea aceasta asezati mazarea fiarta.
  • Acoperiti cratita cu o folie si lasati-o la frigider cateva ore.
  • Dupa aceea, indepartati folia de pe tava rotunda si rastunati-o cu grija pe un platou mare rotund.
  • Scoateti si folia ce a stat la baza cratitei si serviti Salata Poienita cu ciuperci.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.