Snitel de pui in aluat de cartofi

14 Shares

O cina satioasa foarte apetisanta, usor de facut, o obtineti preparand reteta Snitel de pui in aluat de cartofi . Nucsoara da un gust aparte acestui fel de mancare savuros, iar chivesul ofera un gust fresh si un look de primavara pieptului de pui.

Ingrediente Snitel de pui in aluat de cartofi  :

  • 600 grame piept de pui dezosat
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • Chives tocat marunt
  • 1 varf cutit de nucsoara
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajit

Preparare Snitel de pui in aluat de cartofi  :

  • Spalati pieptul de pui, stergeti-l cu un prosop de hartie, feliati-l in bucati cu grosimea de cca 5-7 mm (se obtin 5-6 felii).
  • Condimentati feliile din piept de pui cu sare si piper.
  • Cartofii se curata de coaja, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
  • Intr-un castron se bat ouale cu sarea si cu nucsoara.
  • Se adauga cartofii rasi, chives-ul tocat marunt.
  • Se incorporeaza faina si se mixeaza pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Dati prin aluatul obtinut feliile din piept de pui condimentate anterior.
  • Se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins, pana sunt gata.
  • Snitelul de pui in aluat de cartofi   se servste cald alaturi de orice tip de salata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.