Cartofi la cuptor cu unt si cimbru

Cartofii hasselback/acordeon sunt de fapt niste deliciosi cartofi la cuptor cu unt si cimbru  sau alte ierburi, ce se prepara rapid si foarte usor. Aceastia se pot servi ca atare alaturi de sos tzatziki sau ca garnitura la diverse tipuri de fripturi (miel, porc, vita, pui, peste, etc.).

Cartofi la cuptor cu unt si cimbru

Ingrediente cartofi la cuptor cu unt si cimbru:

  • 6 cartofi mai lunguieti (aproximativ 1 kg)
  • 60 grame unt taiat in bucatele
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 varf cutit de boia dulce/iute
  • Sare
  • Piper
  • 4-5 ramurele cimbru proaspat (frunzulitele cimbrului)
  • 6 linguri ulei

Preparare cartofi la cuptor cu unt si cimbru:

  • Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i cu un prosop de hartie.
  • Fara a taia pana la capat, taiati in felii groase de aproximativ 2-3 mm fiecare cartof in parte (folositi-va de o lingura pentru a nu taia cartofii pana la capat).
  • Intr-un castron amestecati  sarea, piperul, praful de usturoi, boiaua.
  • Condimentati fiecare “buzunaras” obtinut din cartofi cu amestecul obtinut, avand grija ca feliile sa nu se rupa.
  • Puneti cartofii  cu baza netaiata pe fundul unei tavi in care ati pus hartie de copt, iar apoi ati stropit-o cu 6  linguri ulei (asezati fiecare cartof pe cate o lingura de ulei).
  • Deasupra fiecarui cartof presarati untul taiat in bucati (cca. 10 grame pe fiecare) si frunzulitele de  cimbru.
  • Dati cartofii cu unt si cimbru in  cuptorul incins la 190 de grade Celsius timp de 40-50 minute sau pana se fragezesc.
  • Se servesc calzi.
Please follow and like us:

2 comments

  • Paula

    cred ca sunt deliciosi, insa eu le-as pune si rozmarin, nu numai cimbru..

    • admin

      Poti pune si alte mirodenii Paula, depinde de gust. Si mie imi place rozmarinul asociat cu cartofii, insa la aceasta reteta am considerat ca e suficient cimbrul pentru a da savoare mancarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.