Chiftele din cartofi

Delicioasele Chiftele din cartofi  sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

Chiftele din cartofi

Ingrediente Chiftele din cartofi:

  • 500 grame cartofi
  • 1 ou batut
  • 2 linguri amidon de porumb sau faina
  • 2 fire ceapa verde tocate marunt
  • 1 legatura patrunel proaspat tocat
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajit

Preparare Chiftele din cartofi:

  • Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.
  • Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.
  • Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, nucsoara macinata si piperul.
  • Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
  • Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.
  • Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
  • Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.
  • Serviti chiftelele de cartofi calde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.