Prajitura cu suc de capsune si pepene rosu

2 Shares

Savuroasa Prajitura cu suc de capsune si pepene rosu se prepara usor, desi multiplele etape ale pregatirii sale ne pot duce cu gandul ca este o prajitura laborioasa. Glazura cu ciocolata cu lapte si cu ciocolata alba dau o savoare deosebita acestei delicate prajituri.

Ingrediente Prajitura cu suc de capsune si pepene rosu :

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de capsune si pepene rosu:

  • 800 ml Santal de capsune si pepene rosu
  • 2-3 linguri zahar
  • 250 ml lapte rece
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 g unt moale

Topping ciocolata cu lapte:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura lapte

Topping ciocolata alba:

  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 1 lingura lapte

Insiropare:

  • 200 ml Santal de capsune si pepene rosu
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Preparare Prajitura cu suc de capsune si pepene rosu:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina + amidonul + praful de copt cernute.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand se incorporeaza ingredientele solide.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de capsune si pepene rosu:

  • Sucul se fierbe intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Intr-un castron amestecati continutul plicurilor de budinca de vanilie cu laptele rece, pana la dizolvare/omogenizare.
  • Cand sucul incepe sa fiarba adaugati in acesta compozitia de budinca+lapte obtinuta anterior, amestecati continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Budinca obtinuta se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta, si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana la devine spuma.
  • Se adauga budinca complet racita in 2-3 reprize.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider cca. 20-30 minute inainte de a o folosi la prajitura.

Insiropare:

  • Sucul se fierbe impreuna cu apa si zaharul pana cand zaharul se topeste.
  • Siropul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu suc de capsune si pepene rosu :

  • Unul din blaturile obtinute se asaza pe un platou de prajituri si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop.
  • Peste aceasta se intinde crema de capsuni si pepene (se opresc 4 linguri pentru decor).
  • Se acopera cu cel de-al doilea blat pe care-l inmuiem cu restul siropului.
  • Peste el intindem cele 4 linguri de crema oprite.

Topping ciocolata cu lapte:

  • Ingredientele se fierb pe bain-marie pana se topesc si se obtine o glazura omogena.
  • Turnati glazura uniform peste ultimul strat de crema.
  • Se da tava la frigider pana obtinem si folosim si topping-ul de ciocolata alba.

Topping ciocolata alba:

  • Ingredientele se fierb pe bain-marie pana se topesc si se obtine o glazura omogena.
  • Glazura obtinuta se lasa sa se raceasca cca. 10 minute.
  • Se scoate platoul din frigider si cu ajutorul unei lingurite se pune din loc in loc peste glazura de ciocolata cu lapte, topping-ul de ciocolata alba.
  • Se da platoul din nou la frigider cel putin 3-4 ore pana cand cele doua glazuri se contopesc si incheaga, iar blatul prajiturii se inmoaie.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.