Prajitura de toamna cu gem si nuci

Prajitura de toamna cu gem si nuci este un desert suculent, foarte aromat. Puneti folosi sau nu condimente (nucsoara, scortisoara) in functie de preferinte.

Prajitura-de-toamna-cu-gem-si-nuci

Ingrediente Prajitura de toamna cu gem si nuci:

  • 500 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 grame zahar
  • 1 ou
  • 200 grame unt
  • 4 linguri nuci macinate
  • 450-500 grame gem (gutui, prune, etc.)
  • 1 lingurita condimente (nucsoara, ccortisoara)
  • 100 ml suc de fructe la alegere

Preparare Prajitura de toamna cu gem si nuci:

  • Amestecati faina cu praful de copt.
  • Intr-un alt castron mixati untul cu zaharul si cu oul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati in compozitie 7-8 linguri din faina combinata cu praful de copt.
  • Mixati, pana obtineti o crema mai groasa, apoi incorporati si restul de faina+praf de copt.
  • Framantati aluatul cu ajutorul mainilor pana cand faina este incorporata complet si aluatul este usor elastic.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Turnati in tava mai mult de jumatate din aluatul obtinut (cca. 65-70%), nivelati-l.
  • Intindeti uniform gemul pe toata suprafata acestuia.
  • In restul de aluat se adauga nucile macinate si condimentele preferate (nucsoara, scortisoara).
  • Mixati, apoi cu ajutorul unei linguri puneti restul de aluat cu nuci si condimente, peste stratul de gem.
  • Peste acesta pulverizati sucul de fructe pentru a nu se usca prajitura la copt.
  • Dati Prajitura de toamna cu gem si nuci in cuptorul incins la 170 grade celsius pana cand blatul de pe topul prajiturii se rumeneste (45-55 minute).
  • Dupa ce se raceste complet, se garniseste cu zahar pudra si se taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon4.41k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.