Prajitura frageda cu capsuni si iaurt
Prajitura frageda cu capsuni si iaurt este un desert clasic, aromat, usor de preparat. Blatul pufos impreuna cu fructele zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni si iaurt:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 10 g zahar vanilat
- 150 g iaurt
- 100 g unt topit si racit
- 300 ml lapte
- 500 g faina
- 12 g praf de copt
- 5-6 linguri pesmet
- 2-3 linguri zahar pudra
- 1 kg capsuni
Preparare Prajitura frageda cu capsuni si iaurt:
- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema omogena.
- Se adauga iaurtul, untul topit si laptele, se amesteca usor cu o spatula.
- Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt cu ajutorul spatulei.
- Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana devin bezea ferma.
- Bezeaua se adauga in castronul cu restul ingredientelor amestecate anterior, cu ajutorul spatulei.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
- Turnati cca. ¾ din aluatul obtinut.
- Presarati uniform pesmetul peste aluatul din tava, asezati capsunile intregi peste acesta.
- Stropiti cu zaharul pudra, turnati restul de aluat.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu capsuni si iaurt se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: