Prajitura frageda cu capsuni si iaurt

Prajitura frageda cu capsuni si iaurt este un desert clasic, aromat, usor de preparat. Blatul pufos impreuna cu fructele zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni si iaurt:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 150 g iaurt
  • 100 g unt topit si racit
  • 300 ml lapte
  • 500 g faina
  • 12 g praf de copt
  • 5-6 linguri pesmet
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 kg capsuni

Preparare Prajitura frageda cu capsuni si iaurt:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga iaurtul, untul topit si laptele, se amesteca usor cu o spatula.
  • Se incorporeaza faina cernuta + praful de copt cu ajutorul spatulei.
  • Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana devin bezea ferma.
  • Bezeaua se adauga in castronul cu restul ingredientelor amestecate anterior, cu ajutorul spatulei.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Turnati cca. ¾ din aluatul obtinut.
  • Presarati uniform pesmetul peste aluatul din tava, asezati capsunile intregi peste acesta.
  • Stropiti cu zaharul pudra, turnati restul de aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu capsuni si iaurt se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.