Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano
Deliciosii Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano sunt perfecti serviti ca atare la o cina consistenta, sau ca si garnitura ideala la carnea alba si cea de peste.
Ingrediente Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano:
- 1 kg cartofi
- Sucul si coaja de la o lamaie medie
- 7 linguri ulei masline
- 75 g unt
- 2 lingurite oregano uscat
- 2 lingurite cimbru uscat
- 2 catei usturoi pisati
- 3-4 catei usturoi taiati in felii
- 2 lingurite capere (le clatiti inainte de a le folosi)
- 200 ml supa vita/pui/apa
- Sare
- Piper
- 1/2 lingurita boia dulce/iute
Decor:
- Patrunjel/menta/marar in functie de preferinte
Preparare Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano:
- Cartofii se curata, se spala, se taie in felii.
- Intr-un castron amestecati sucul si coaja de lamaie, oregano, cimbrul, usturoiul pisat, usturoiul felii, sarea, piperul, boiaua.
- Adaugati apoi in catron untul topit si racit, si uleiul de masline.
- Amestecati pana la omogenizare.
- Feliile de cartofi se aseaza pe toata suprafata unei tavi ceramice sau Jena.
- Turnati uniform peste acestia sosul obtinut anterior din mirodenii, unt, ulei, suc de lamaie.
- Turnati apoi peste cartofii de tava si supa de vita/pui/apa.
- In final adaugati caperele printre cartofi.
- Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati-o in cuptorul preincalzit cca. 35-40 minute.
- Scoateti tava din cuptor, indepartati folia de aluminiu si mai lasati cartofii in cuptor inca 35-40 minute, sau pana cand se inmoaie.
- Se servesc calzi decorati cu frunze de patrunjel/menta/marar, etc., in functie de preferinte.
Please follow and like us: