Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano

Deliciosii Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano sunt perfecti serviti ca atare la o cina consistenta, sau ca si garnitura ideala la carnea alba si cea de peste.

cartofi la cuptor cu cimbru si oregano

Ingrediente Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano:

  • 1 kg cartofi
  • Sucul si coaja de la o lamaie medie
  • 7 linguri ulei masline
  • 75 g unt
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 catei usturoi pisati
  • 3-4 catei usturoi taiati in felii
  • 2 lingurite capere (le clatiti inainte de a le folosi)
  • 200 ml supa vita/pui/apa
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 lingurita boia dulce/iute

Decor:

  • Patrunjel/menta/marar in functie de preferinte

Preparare Cartofi la cuptor cu cimbru si oregano:

  • Cartofii se curata, se spala, se taie in felii.
  • Intr-un castron amestecati sucul si coaja de lamaie, oregano, cimbrul, usturoiul pisat, usturoiul felii, sarea, piperul, boiaua.
  • Adaugati apoi in catron untul topit si racit, si uleiul de masline.
  • Amestecati pana la omogenizare.
  • Feliile de cartofi se aseaza pe toata suprafata unei tavi ceramice sau Jena.
  • Turnati uniform peste acestia sosul obtinut anterior din mirodenii, unt, ulei, suc de lamaie.
  • Turnati apoi peste cartofii de tava si supa de vita/pui/apa.
  • In final adaugati caperele printre cartofi.
  • Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati-o in cuptorul preincalzit cca. 35-40 minute.
  • Scoateti tava din cuptor, indepartati folia de aluminiu si mai lasati cartofii in cuptor inca 35-40 minute, sau pana cand se inmoaie.
  • Se servesc calzi decorati cu frunze de patrunjel/menta/marar, etc., in functie de preferinte.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.